Rijst met scampi en chorizo
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
300 gram basmati rijst
-
750 ml kokend water
-
1 groentebouillonblokje
-
6 eetlepels olijfolie
-
1 ui in ringen gesneden
-
2 rode paprika's, in blokjes
-
1 klein blik gepelde tomaten (400 gram), het sap behouden
-
200 gram pikante chorizo, ontdaan van vel en in plakken van 1 à 2 cm gesneden
-
500 gram scampi's, gepeld
-
300 gram diepvrieserwtjes
-
2 teentjes knoflook uit de knijper
-
1/2 kl provençaalse kruiden
-
1/2 kl kurkuma
-
peper en zout
|
Bereiding:
|
-
Bak in een brede lage kookpan de ui en blokjes paprika's 5 min in olijfolie.
-
Doe de rijst + plakken chorizo bij de groenten, kruid met knoflook, provençaalse kruiden en kurkuma.
-
Bak de rijst onder voortdurend roeren 3 min, overgiet met 750 ml kokend water + 1 verkruimeld
groentebouillonblokje, gepelde tomaten + sap.
-
Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje de rijst 10 min gaarstomen.
-
Verhit wat olijfolie en bak de scampi +/- 4 min.
-
Kook de diepvrieserwtjes gaar.
-
Voeg de scampi en erwtjes bij de rijst, roer alles goed door en laat de rijst met deksel op de pan (zonder
warmtebron) nog 10 minuten wellen.
Betekenis wellen: Het doel van wellen is dat het voedingsmiddel vocht opneemt en vol en zacht wordt.
|