Rijst met scampi en chorizo

  Ingrediënten: 4 personen

  • 300 gram basmati rijst

  • 750 ml kokend water

  • 1 groentebouillonblokje

  • 6 eetlepels olijfolie

  • 1 ui in ringen gesneden

  • 2 rode paprika's, in blokjes

  • 1 klein blik gepelde tomaten (400 gram), het sap behouden

  • 200 gram pikante chorizo, ontdaan van vel en in plakken van 1 à 2 cm gesneden

  • 500 gram scampi's, gepeld

  • 300 gram diepvrieserwtjes

  • 2 teentjes knoflook uit de knijper

  • 1/2 kl provençaalse kruiden

  • 1/2 kl kurkuma

  • peper en zout

  Bereiding:

  1. Bak in een brede lage kookpan de ui en blokjes paprika's 5 min in olijfolie.

  2. Doe de rijst + plakken chorizo bij de groenten, kruid met knoflook, provençaalse kruiden en kurkuma.

  3. Bak de rijst onder voortdurend roeren 3 min, overgiet met 750 ml kokend water + 1 verkruimeld groentebouillonblokje, gepelde tomaten + sap.

  4. Zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje de rijst 10 min gaarstomen.

  5. Verhit wat olijfolie en bak de scampi +/- 4 min.

  6. Kook de diepvrieserwtjes gaar.

  7. Voeg de scampi en erwtjes bij de rijst, roer alles goed door en laat de rijst met deksel op de pan (zonder warmtebron) nog 10 minuten wellen.

Betekenis wellen: Het doel van wellen is dat het voedingsmiddel vocht opneemt en vol en zacht wordt.